Renault Modus

Micro maten, maar veel ruimte in het interieur, plus veel opbergruimtes en… lachend gezicht. De nieuwe Modus maakt het assortiment kleine auto's van Renault compleet.
Modus is de eerste Renault die een nieuw platform gebruikt dat is ontwikkeld voor subcompacte auto's. Hetzelfde, die we al kunnen vinden in de Nissan Miera (alliantie-effect tussen merken), en over een jaar wordt hij gebruikt in de nieuwe Clio.
Behoud van de lengte en wielbasis die typisch zijn voor stadsauto's, het nieuwe model moet meer binnenruimte bieden – dankzij de verhoogde lichaamshoogte. Typerend voor tijdgenoten van Renault is het silhouet van de Modus. Er zijn overeenkomsten met andere modellen
veel, en de vrolijke stijl zou kopers moeten aantrekken die individualisme van de auto verwachten.
Ook het interieur is vrolijk. Het tweekleurige instrumentenpaneel is gemaakt van hoogwaardig kunststof. De middenconsole was niet overladen met knoppen, wat de werking ervan enorm vergemakkelijkte. Medelijden, dat er is besloten om centraal te worden geplaatst (elektronisch) instrumentenpaneel – om er iets van te lezen, kijkt men opzij, en niet vooruit.
Deze, wat Modus een voordeel zou moeten geven ten opzichte van een "normale" Clio is ruimte voor passagiers en functioneel, het geven van een brede mogelijkheid van interieur opstelling. Werkelijk – na het overstappen van de "niet-minivan" is het gevoel van ruimte groot. De breedte van het interieur is ook voldoende. Er is niet genoeg beenruimte voor de passagiers op de achterbank. Lange mensen slaan met hun knieën tegen de rugleuningen van de voorstoelen.
De mogelijkheden om de cabine in te richten zijn breed. De achterbank kan binnen het bereik schuiven 17 Centimeter, De zitting kan met een paar handbewegingen worden omgevormd van een driezitter in een tweezitter.
Er zijn veel manieren om het volume van het opstarten aan te passen. Afhankelijk van de stand van de achterbank past deze vanaf: 198 doen 274 liter pakketten. Het is echter altijd vrij kort. Uiteraard kunnen de rugleuningen desgewenst worden neergeklapt. Om de toegang tot de kofferbak te vergemakkelijken, de achterkant kan worden gesplitst. Het onderste deel kan worden teruggevouwen, Helaas, de kloof die dan ontstaat is te klein, om iets handig in de kofferbak te stoppen.
De minivan kon niet opraken van plaatsen voor kleine voorwerpen. Er zijn veel vakken in Modus, bijv. op de vloer voor de passagiersstoel, in de holte die is ontstaan ​​door het optillen van een deel van het kussen van de passagiersstoel, onder de passagiersstoel (lade)… Voor sommige moet je echter extra betalen.
Een van de vijf aandrijfeenheden wordt gebruikt om de Modus . aan te drijven. Voor de eerste ritten werden auto's met de basismotor ter beschikking gesteld 1.2, en twee van de bovenkant van de tafel – benzine 1.6 en een krachtigere turbodiesel.
Natuurlijk – die laatste rijden is het prettigst. Benzine, 115-De pk-motor met de auto gaat zonder problemen om, als een 80 pk diesel. In het geval van een particulier 1,2 1 zelfs een kleine verhoging dwingt je om terug te schakelen, evenals eventuele inhaalacties. Eén ding lijken alle drie gemeen te hebben: het is nogal luidruchtig in de cabine, er is een eentonig gezoem tijdens het rijden. Ik denk dat ik een betere demping van de motorruimte kan gebruiken.
Daarover, dat Modus is gemaakt voor een ontspannen ritje met het gezin, niet voor de slangachtige waanzin, lijkt op een zacht afgestelde ophanging. Je kunt niet klagen over het comfort van reizen, gaten in de bestrating worden zacht geabsorbeerd. Slechter, wanneer de ongelijkheden b.v.. midden in een bocht. Dit slaat de auto een beetje van de baan. Elektrische stuurbekrachtiging voegt nog eens vijf cent toe, wat veel wegneemt van het "gevoel" ervan bij de chauffeurs, wat gebeurt er met de voorwielen?.
Kleine auto's zijn populair in ons land. Klein, maar auto's inpakken – speciaal, het is voldoende om het voorbeeld van Thalia in herinnering te brengen. Klein, volumineus, bovendien moeten de niet-lelijke moeten daarom worden opgepikt.