Mitsubishi Lancer Evo VIII

Mitsubishi Lancer EVOOm onbekende redenen bleef de term "sportwagen" plakken aan coupés of cabrio's. Wanneer het echter goed is om te kijken, je kunt een gezin hebben, vierdeurs auto met kofferbak, die zonder schaamte aan de start kan staan ​​van serieuze wedstrijden Als we een beslissing nemen, we kunnen er een monster van maken, die alle bekende auto's zal opslokken, genaamd "sport".
Het vlaggenschip van de Mitsubishi Lancer Evo – Deze Japanse fabrikant wordt al jaren in verband gebracht met serieus, een rally motorsport. Mitsubishi ambitie, sinds het begin van de jaren negentig, is om rallytechnologie beschikbaar te maken voor klanten van de showrooms van dit bedrijf. Dit is de reden waarom de eerste Lancer Evo is gemaakt – materiaal voor rallyauto's, in de huid van een gezinssedan. Er was echter een grote liefhebber voor nodig, om dagelijks in een serieauto te rijden, maar ingewikkeld, alleen op bestelling en zonder garantie vervaardigd. Met de achtste evolutie, in jaar 2003, die show van sporttechnologie gekleed in het leer van een taxi, is het vlaggenschipmodel van het bedrijf geworden.
De Lancer Evo VIII is snel, het is duidelijk. Turbomotoren met vermogen 265 KM doet zijn werk, een ritje 4 wielen kunt u profiteren van zelfs een lichte grip. Maar het bijzondere van deze auto is zijn vermogen om te draaien. Recente evoluties hebben twee actieve differentiëlen – midden en achter – en de voorkant met een blokkade. Het voelt dit systeem, wanneer de bestuurder een bocht begint te nemen en hem helpt om erin te "schrijven" tijdens het remmen, op de top van de bocht en bij de uitgang. Het doel is niet om u te behoeden voor slippen (zoals het bekende ESP maakt), maar neem zo snel mogelijk de bocht, bij voorkeur met het gas helemaal ingedrukt. Het systeem biedt verschillende bedieningsmodi om uit te kiezen:: op stroef asfalt, los grind, of gladde sneeuw. Het is voldoende om een ​​klein idee te hebben van sportief rijden en een beetje moed, en in EVO VIII worden we de hoekkoning. interessant genoeg, een beginnende bestuurder zal niets bijzonders opmerken – Lo, zo'n zeer snelle auto, met een beetje harde vering. En dat anderen langzamer gaan? Misschien hebben ze zwakke banden?

Kan meer? Oh dat kan, jij kan… Lancers Evo waren de afgelopen jaren het basismateriaal voor rallyauto's van de N-groep, oftewel "productie". Ze verschillen niet veel van de seriële kopie, die we hebben getest. Maar de mogelijkheden van dit ontwerp gaan veel verder.
De snelste Lancer in Polen was de Evo VI . van Mariusz Stec, auto, die deze jonge deelnemer de titel van Pools kampioen in de bergraces opleverde. Delen van het Japanse bedrijf HKS werden gebruikt voor het afstemmen ervan: geweldige turbocompressor, gesmede zuigers, aangepast timingsysteem:, speciale elektronica, enz.. In een masterauto zijn serieonderdelen op de vingers te tellen: sommige lichaamsdelen en mechanismen lichamen. De aandrijflijn en remmen zijn in wezen van een Groep A Lancer, dat wil zeggen, ze hebben niet veel te maken met serienummers. Maximale kracht? Dit is een groot mysterie – Het zou moeten
in de buurt zijn 500 KM, op de bovenste trap van de motormanagementcomputer. Maar Mariusz hanteerde nog niet de strengste regels. Maximum snelheid? Boven 250 km/u, maar het hangt af van de overbrengingsverhoudingen, en er zijn sowieso geen lange rechte stukken bij wedstrijden.
Je zult vragen, hoeveel kost zo'n monster?? Zeg dat niet tegen mevrouw Stec, maar als je de kosten van een serieauto meetelt, niet-serie onderdelen en lange voorbereidingstijd, een half miljoen zloty zou worden verzameld. Alles hiervoor, om in het seizoen enkele tientallen kilometers te rijden en een grote beker en een sjerp te verzamelen.