Ford Mondeo MK3-chassis

Het voordeel van de Ford Mondeo MK3 is het chassis. De voorwielen zijn onafhankelijk opgehangen aan McPherson-veerpoten met schroefveren en schuine schokdempers, de onderste L-armen zijn ingebed in rubberen stalen hulzen (in de hydro-elastische achterwielen). Een apart subframe wordt gebruikt om de stabilisator te bevestigen, tandheugel van het stuursysteem en de onderarmen. De achterwielophanging is een Quadra-link-systeem met aan elke kant twee dwars- en één longitudinaal draagarm, met schroefveren en schokdempers gecombineerd in kolommen, samenwerken met de stabilisator. De stationwagen is voorzien van SLA-achterwielophanging (Korte en lange arm) met lange draagarmen en twee korte draagarmen, aparte korte ophang- en dempingselementen; een optie is een zelfnivellerend systeem. Ik had de kans om erachter te komen, hoe effectief deze systemen werken op de kronkelende bergwegen van Zuid-Frankrijk. Er was minimale body roll, de auto had een licht onderstuur[ rijeigenschappen, het is gemakkelijk om snelle bochten te nemen zonder de bocht te verdiepen. Schijfremmen met grote schijfdiameters worden gebruikt in de vier wielen van de auto (voorkant 300 Mm, rug 280 Mm), die kan worden vergeleken met de maten die een paar jaar geleden in prestatieauto's werden gebruikt. Het antiblokkeersysteem ABS wordt standaard meegeleverd, samenwerking met actieve wielsnelheidssensoren, waardoor een snellere en effectievere reactie op wielslip mogelijk is. EBA-indeling (Noodremassistent) vergemakkelijkt krachtig remmen, handelen volgens het principe van het lezen van de intenties van de bestuurder die de rem bedient, op basis van de snelheid waarmee hij op het rempedaal trapt. In noodsituaties wordt de volledige remkracht versneld toegepast, wat zorgt voor een aanzienlijke verkorting van de remweg (in omstandigheden vergelijkbaar met laboratorium zelfs door meer dan 20 m bij het remmen van snelheid 200 km/u). Ford Mondeo kan worden uitgerust met een interactief IDV-systeem (Interactieve voertuigdynamica), nog meer verbetering van de rijeigenschappen, een van de elementen is het elektronische stabiliteitsprogramma ESP (Elektronisch stabiliteitsprogramma).
Er zijn zes units voorzien voor de Mondeo-aandrijving; alleen de machtigste van hen, 2,5-Ford Duratec V6 liter motor, werd gebruikt in eerdere modellen. Het aanbod wordt aangevuld met drie versies van de Duratec HE benzinemotor en twee varianten van de 16-kleps Duratorq Dl dieselmotor met directe injectie en turbolader. Dus vaarwel aan de Zetec motorfamilie! ik geef het eerlijk toe, dat ik teleurgesteld was. Nieuwe Duratec HE 2.0 liter benzinemotor met power 107 Kw (190 Nm) met een romp en lichtmetalen kop is het een moderne eenheid, maar niet erg flexibel. In de 5e versnelling accelereert de auto pas vanaf 70 km/u (door 2000 ob./min), dus de versnellingspook moet continu worden gebruikt. Anderzijds, Ook een 2 liter Duratorq Dl turbodiesel met vermogen 85 Kw (280 Nm), er is geen common rail-injectiecontrole. niet precies, sequentiële controle van de brandstofdosis geeft dit toestel geen zachte bediening en een levendige reactie op het indrukken van het gaspedaal.
De motoren werken met MTX-75 versnellingsbakken, met alle synchronisatie
overbrengingsverhoudingen (inclusief achteruit!). Bij het testen van het oude model hadden we kritiek op het onnauwkeurige schakelsysteem. In de nieuwe Mondeo is de besturing verbeterd en schakelen via een kabelsysteem is geen probleem en vereist niet veel kracht.
Al met al, de nieuwe prestigieuze Ford Mondeo, gebouwd in de fabrieken in Genk (België) is een verdere vooruitgang in het ontwerp van C / D-auto's.