Speciale ploegen. Wentelploegen

Speciale ploegen. Wentelploegen.

Alle tot nu toe bekende ploegen waren uitgerust met lichamen die de voor naar rechts zetten. In bergachtig en heuvelachtig terrein wordt het ploegen van dergelijke ploegen niet aanbevolen. Onder deze omstandigheden moet de ploeg altijd langs de hellingslaag bewegen, en de voorplakken moeten altijd bergop worden geplaatst, om de nadelige effecten van erosie te verminderen. Bij het ploegen langs de laag met een ploeg met rechtse lichamen afhankelijk van de rijrichting, plakjes van één groef zouden bergopwaarts worden afgezet, en de andere - in de tegenovergestelde richting. De voorregeling zou dan erg ongelijk zijn. De rokken die bergop waren geplaatst, zouden gescheurd zijn, terwijl ze naar beneden opzij worden gezet, zouden ze vlakker op de helling zijn. Om dit te voorkomen, ploegen zijn gebouwd, die een rechter en linker dubbele lichamen hebben, ten opzichte van elkaar verschoven door 90 of 180 ° [1,57 of 3,14 lijn]. Hierdoor kunnen na elke beurt de juiste carrosserieën worden ingeschakeld, dat de vorenplakken bij elke pas bergop worden geplaatst. Dergelijk ploegen maakt het moeilijk om de drijvende deeltjes van de bovenste lagen van de helling weg te spoelen en draagt ​​bij aan het behoud van de bodemvruchtbaarheid.
Elke wentelploeg bestaat uit een vast deel en een beweegbaar deel. Het vaste deel van de ploeg is voorzien van een draaistelbus (waaraan de ophangstandaard is bevestigd), twee steunwielen, een schijfsnede en een grendel die het beweegbare deel blokkeert ten opzichte van het vaste deel. Het bewegende deel bestaat uit lichamen die zijn bevestigd aan de as die in de balkhuls is gemonteerd. Aan het einde van de schacht, voor, Ratelschijf is vastgelopen. Het heeft twee slots, waarin de vergrendelingspal binnenkomt. De stopcontacten zijn onder een dergelijke hoek uit elkaar geplaatst, als ploeglichamen.
Om de as met de lichamen te draaien, je moet eerst de pal uitzetten, hef vervolgens de ploeg op met behulp van de hydraulische krik. Nadat de lichamen zijn neergelaten, vergrendelt u hun nieuwe positie met de grendel voordat u met het werk begint.
Bij deze ploegen wordt de ploegdiepte op dezelfde manier ingesteld, zoals bij alle eerder bekende gedragen ploegen. Wentelploegen kunnen werken met kopieerregeling of automatische regeling (kracht kracht, gemengd). Naast tractoraanbouwploegen worden er ook wentelploegen geproduceerd die zijn aangepast aan paardenkracht. De werking van deze ploegen is vergelijkbaar met die van een tractorploeg.
Wentelploegen worden ook gebruikt in vlakke gebieden, speciaal voor orka's in smalle en lange velden, maar ook in boomgaarden en moestuinen.